Goed om te weten ...

Wat u moet weten over een inbraakwerend kozijn volgens de DIN-norm: in gesloten, vergrendelde en afgesloten toestand belemmert een inbraakwerend kozijn gedurende een zekere tijd (weerstandstijd) inbraakpogingen met fysiek geweld. Een test volgens de DIN-norm EN1627 ff door een onafhankelijk, erkend testinstituut (bijvoorbeeld IFT-Rosenheim) waarborgt dat alle kozijn- en deurelementen volgens absoluut identieke testpatronen worden getoetst op veiligheidseigenschappen. Voor de geteste producten wordt officieel verklaard dat alle gebruikte constructiedelen, evenals de constructie van de elementen, beantwoorden aan de in de norm vereiste eigenschappen. In de norm zijn de weerstandsklassen (WK) evenals bepaalde constructiedelen - bijvoorbeeld veiligheidsglas - vastgelegd. Slechts weinig fabrikanten hebben zich zo intensief beziggehouden met het thema veiligheid als GAYKO. Wees vóór aanschaf dus vooral heel voorzichtig; zelfs veel "verkopers" zijn slecht geïnformeerd. Richt u bij twijfel tot de politie, die u objectief zal adviseren.

 

Overzicht van Resistance Class (RC)

RC 2 N
Daderprofiel:

gelegenheidsdader, gebruik van fysiek geweld

RC 2
Daderprofiel:

gelegenheidsdader, probeert het kozijn, de deur of afsluiting met fysiek geweld open te breken. Voorbeeld: intrappen, forceren met de schouder, uitrukken. Daarnaast gebruikt hij eenvoudig gereedschap, bijvoorbeeld een schroevendraaier, tang en breekijzer.

RC 3
Daderprofiel:

dader probeert het kozijn, de deur of afsluiting met fysiek geweld open te breken. Voorbeeld: intrappen, forceren met de schouder, uitrukken. Daarnaast gebruikt hij eenvoudig gereedschap, bijvoorbeeld een schroevendraaier en koevoet.

Andere Resistance Class: RC 4, RC 5 und RC 6